REMONTT ZAZA 2012 ZDJĘCIA
REMONTT ZAZA 2012 ZDJĘCIA
https://picasaweb.google.com/1062033563 ... 08/DropBox" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: REMONTT ZAZA 2012 ZDJĘCIA
Ładne cacko!
Jak środek? Planujesz pełny oryginał, czy jakiś tuning - nagłośnienie, elektryczne szybki, dodatkowe zegary...? :D
Ja zawsze chciałem przerobić tylne lampy na jakieś inne okrągłe - podobały mi się te trójdzielne ze starego bmw.
Jak środek? Planujesz pełny oryginał, czy jakiś tuning - nagłośnienie, elektryczne szybki, dodatkowe zegary...? :D
Ja zawsze chciałem przerobić tylne lampy na jakieś inne okrągłe - podobały mi się te trójdzielne ze starego bmw.
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
Środek w originale porządnie wyprany :D
Wszystkie części są oryginalne tylko że odświeżone ,zadbane itp.
Lakier został zmieniony bo prawa strona była przeszlifowana i pomalowana sprayem.
Silnik rozebrany w mak i złożony na nowych tłokach, pierścieniach, cylindrach, głowice dostały nowe zawory, prowadnice, uszczelniacze i gniazda zaworowe.
Skrzynia wymyta i sprawdzona
Docisk sprzędła poszedł do ocynku ( oprócz powierzchni dociskowej oczywiście) i nowa tarcza sprzęgła (nabijane okładziny)
Lakier akrylowy (zawsze łatwo poprawić)
Wszystkie części są oryginalne tylko że odświeżone ,zadbane itp.
Lakier został zmieniony bo prawa strona była przeszlifowana i pomalowana sprayem.
Silnik rozebrany w mak i złożony na nowych tłokach, pierścieniach, cylindrach, głowice dostały nowe zawory, prowadnice, uszczelniacze i gniazda zaworowe.
Skrzynia wymyta i sprawdzona
Docisk sprzędła poszedł do ocynku ( oprócz powierzchni dociskowej oczywiście) i nowa tarcza sprzęgła (nabijane okładziny)
Lakier akrylowy (zawsze łatwo poprawić)
Uszczelniacze? Oryginalnie tam żadnych nie było, więc pochwal się od czego dopasowałeś i czy nie zniszczą się w dużo gorętszej, niż chłodzona cieczą głowica? I skąd miałeś wszystkie te nowe części? Bo wiadomości o dostępności tych gratów, to tutaj cenna sprawa :Dzcart pisze: Silnik rozebrany w mak i złożony na nowych tłokach, pierścieniach, cylindrach, głowice dostały nowe zawory, prowadnice, uszczelniacze i gniazda
No pięknie kolego.
Kawał zajebistej roboty.
Szacun dla ciebie.
Takim "F-16" jeździł mój ojciec.Ja niestety za młody byłem by go ujeżdżać.
Kawał zajebistej roboty.
Szacun dla ciebie.
Takim "F-16" jeździł mój ojciec.Ja niestety za młody byłem by go ujeżdżać.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
No brawo.Kiedy mój tak będzie wyglądał.Ja na razie remontuję silnik :D
MUCHA NA OSIE
Części można kupić na Ukrainie i popularnym serwisie aukcyjnym. Mi kupili tacy niby znajomi, którzy pracowali w Polsce, oczywiście obywatelstwa ukraińskiego. Mam obecnie kontakt z panem z Warszawy który jak pisze kupuje części do Zapa na Ukrainie . Spróbuję namówić go do udzielania się tu na forum. Jego zdaniem "Bazary z autoczęściami na Ukrainie są w każdym większym mieście, ja póki co najwięcej części do Zaporożca zaobserwowałem w Łucku (pewnie ze względu na długoletnią produkcję w tym mieście ŁuAZ 969-A , opartych w dużej mierze na identycznych podzespołach co Zaporożec)"
Głowica poszła do zakładu i tam twierdzą że dopasowali uszczelniacze od :
7,5x11,5x2 Uszczelniacz zaworu (wydech) OPEL 1,6-2,0 CIH
a jak będą się sprawować nie mam pojęcia
Głowica poszła do zakładu i tam twierdzą że dopasowali uszczelniacze od :
7,5x11,5x2 Uszczelniacz zaworu (wydech) OPEL 1,6-2,0 CIH
a jak będą się sprawować nie mam pojęcia
Się okaże, wyjdzie w praniu.
A z tym kontaktem to daj znać.
Jest tu spore zapotrzebowanie na komplety naprawcze silnika i nie tylko.
A z tym kontaktem to daj znać.
Jest tu spore zapotrzebowanie na komplety naprawcze silnika i nie tylko.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Podziwiam Twój zapał i efekt jaki uzyskałeś. To co zrobiłes to kupa dobrej roboty.
Namów tego znajomego od części żeby się tutaj zarejestrował i przedstawił jakąś fajną oferte .
Pozdrawiam.
Namów tego znajomego od części żeby się tutaj zarejestrował i przedstawił jakąś fajną oferte .
Pozdrawiam.
ja bym się chetnie skontaktował z tym panem od części, gdyz mieszkam w Warszawie :)
Napisałem do niego czy chce się przywitać na forum. Z naszych rozmów wynika, że przy okazji będąc na Ukrainie coś tam sobie kupi dla siebie. Jak się ujawni to będziemy z nim rozmawiać. Nie jestem pewien czy chciałby abym jego e-mali podał na forum. Poczekajmy
Ty go lepiej zapytaj czy więcej części by nie przywiózł.
Zarobi jeszcze na tym.
Zarobi jeszcze na tym.
-
- Fan4oo
Witam wszystkich na forum
Jestem osobą, o której wcześniej pisał Zcart, sprawa z częściami wygląda tak: Kupowałem na Ukrainie kilka części do swojego Zaporożca na bazarze, były to głównie pierdoły typu pojemnik do spryskiwacza itp, ale także części układu hamulcowego. Facet specjalizuje się w Zaporożcu, ale nie wiem jak z częściami do silnika. Wybieram się na Ukrainę w grudniu, wtedy mógłbym się dowiedzieć i ew. przywieźć jakieś części (jeśli byście potrzebowali), jednak nie chcę zbyt wiele obiecywać bo naprawdę nie mam pojęcia czy uda mi się wszystko dostać.
Jestem osobą, o której wcześniej pisał Zcart, sprawa z częściami wygląda tak: Kupowałem na Ukrainie kilka części do swojego Zaporożca na bazarze, były to głównie pierdoły typu pojemnik do spryskiwacza itp, ale także części układu hamulcowego. Facet specjalizuje się w Zaporożcu, ale nie wiem jak z częściami do silnika. Wybieram się na Ukrainę w grudniu, wtedy mógłbym się dowiedzieć i ew. przywieźć jakieś części (jeśli byście potrzebowali), jednak nie chcę zbyt wiele obiecywać bo naprawdę nie mam pojęcia czy uda mi się wszystko dostać.
potrzebujemy baaaaardzo wiele części silnikowych typu zestawy naprawcze tłokowo korbowe jak i większe części typu panewki,wały,aparaty zapłonowe,głowice.
ja tam cały silnik biorę w monolicie - jak jest możliwość, a jak nie to w " maku " :)
Przejrzałem sobie foty.
Piękna robota.
Piecyk też odstawiłeś zajebiście.
Piękna robota.
Piecyk też odstawiłeś zajebiście.
Zdradzę wam tajemnicę. Dlaczego wszystko jest w ocynku lub proszkowym malowaniu. Mam szczęście, bo proszkowe malowanie jest 5 min drogi piechotą, czyli dwie ulice dalej. A ocynk galwaniczny jest 10 minut samochodem w jedną stronę i pan Czesio bierze od reklamówki gratów 20 zł.
W tym tygodniu włożę już silnik do skorupy i skończę podsufitkę. Niedługo zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich na forum.
W tym tygodniu włożę już silnik do skorupy i skończę podsufitkę. Niedługo zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich na forum.
Szczęściarz.
Wyślę Ci worek gratów to mi też pocynkujesz 8)
Wyślę Ci worek gratów to mi też pocynkujesz 8)
Mój tel 516169496 Jeśli ktoś chce coś ocynkować w Lublinie to proszę o kontakt tel ( proszę tylko i wyłącznie dzwonić). Tylko uwaga po piaskowaniu rzeczy się nie świecą a raczej są matowe i siwe, a po wyczyszczeniu szczotką drucianą na szlifierce lub wiertarce świecą się jak ................................ Warto zainteresować się czy w pobliżu nie ma jakiegoś zakładu obróbki metalu co produkuje np: ogrodzenia, siatki itp. Oni też dają do ocynku, a jak macie zakłady lotnicze to na miejscu robią chrom przynajmniej tak jest w Świdniku 15 km od Lublina
piękna robota, oby silnik nie popsuł sobie urody gubiac olej, co wiemy w zapie jest trudne do wyeliminowania
kurde............fajnie zrobione-gratuluję :)
Idę naprzód, do celu.
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytra,
Póki starczy mi siły,
Idę po następne pół litra.
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytra,
Póki starczy mi siły,
Idę po następne pół litra.
Zcart - w Lublinie był fajny warsztat samochodowy, gdzie właściciel reperował sobie stare Volvo Amazon. Mieli tam między innymi piaskarkę i trochę sprzętu do zabawy. Znasz ich może? Nazwy nie pamiętam niestety, ale nowa, duża hala, ładnie zrobiona i wyposażona.
Tego warsztatu nie znam
Ale znam tego pana
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-po ... nId,593788" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
poosiada też
Triumpha Spitfire'a
NSU prinz
Jeszcze chyba jakiegoś Citroena lata 20-30
Jego syn przerobił trzy samochody sportowe ale nie wiem jakie Po prostu je obudował i wyglądają jak rasowe samochody sportowe z lat 90
A mój zapek ma już silnik włożony i tylne siedzenia, podsufitka założona i wyprana, szyby założone i cała elektryka podpięta oprócz czujnika oleju i rozrusznika. Muszę połatać uszczelką od dolnej pokrywy i całą wykładzinę gumową ze środka, fotele przygotowane do włożenia. Niedługo zdjęcia
Ale znam tego pana
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-po ... nId,593788" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
poosiada też
Triumpha Spitfire'a
NSU prinz
Jeszcze chyba jakiegoś Citroena lata 20-30
Jego syn przerobił trzy samochody sportowe ale nie wiem jakie Po prostu je obudował i wyglądają jak rasowe samochody sportowe z lat 90
A mój zapek ma już silnik włożony i tylne siedzenia, podsufitka założona i wyprana, szyby założone i cała elektryka podpięta oprócz czujnika oleju i rozrusznika. Muszę połatać uszczelką od dolnej pokrywy i całą wykładzinę gumową ze środka, fotele przygotowane do włożenia. Niedługo zdjęcia
https://picasaweb.google.com/1062033563 ... 08/DropBox
Troszkę nowych zdjęć ( przepraszam że tak długo nic nie wrzucałem ale teraz mam dużo pracy, więc morze składanie rozpocznę w grudniu -styczniu)
Pozdrawiam zapko-maniaków
Troszkę nowych zdjęć ( przepraszam że tak długo nic nie wrzucałem ale teraz mam dużo pracy, więc morze składanie rozpocznę w grudniu -styczniu)
Pozdrawiam zapko-maniaków
No pięknie,gratuluję postępów.Aby tak dalej,to niedługo wyjedzie na drogę.
MUCHA NA OSIE