Zapy z sieci
- zapek-1974
- Zapomaniak
Genialne jest pierwsze zdjęcie.. Zapomaniak na ukończonym projekcie :Dzaz1200 pisze:GIG RED C.D.: http://bsn.docentr.ru/users/biker/note/zaz.html
Powolny jeździec :)
http://www.podkarpackie2oo.pl/forum/vie ... e36e74b344
co za debil to pisał ?: cytuję : Przyznam się szczerze, że już od dawna chodzi po głowie budowa takie power cruisera na bazie ramy softailowej i silnika od zaporożca 1200 ccm. Po wymianie cylindrów, tłoków i głowic na garbusowskie uzyska się 1500 ccm i 110 KM."
co za debil to pisał ?: cytuję : Przyznam się szczerze, że już od dawna chodzi po głowie budowa takie power cruisera na bazie ramy softailowej i silnika od zaporożca 1200 ccm. Po wymianie cylindrów, tłoków i głowic na garbusowskie uzyska się 1500 ccm i 110 KM."
Koleś chyba nie wie, że silnik zapa tylko brzmi jakby był mocny ;D Swoją drogą jak już tak czaruje (wzrost pojemności o 20%, a mocy o 100%) to sam dam mu swoje silniki do przerobienia. Pomijam to czy cylindry i cała reszta od garbusa w ogóle pasuje, bo nie miałem do czynienia z garbusowym silnikiem.
Sie dziwicie ze tacy ludzie są, nic sam nie skłądał nigdy a ma obcykane wszystkie programy amerykanskich budowniczych motocykli, tam to jest proste, bierze sie silnik hd, glowice ss, walki pkp, rame cpn, kola pzu i wszystko kurier przywozi, wrzuca sie na lakiernie i sklada. Wszystko tam pasuje to co u nas ma nie pasować.
a z moca to jest tak, ze nic za darmo panowie, wiekszy silnik, wieksze zużycie, a poza tym jaki to był by zapek z silnikiem V8 ....
a z moca to jest tak, ze nic za darmo panowie, wiekszy silnik, wieksze zużycie, a poza tym jaki to był by zapek z silnikiem V8 ....
ZAPOR - służba w mundurze
Już gdzieś o tym pisałem - ten junak V2, to tragiczny przerost formy nad treścią i konstrukcja zrobiona od d..y strony. Podstawowym argumentem na NIE jest to, że jedna głowica pracuje odwrotnie: dolot wydechem i wydech dolotem. Jak to się skończy dla zaworu dolotowego chyba nie muszę mówić. Poza tym przepływy też są pomylone ze względu na rozmiary zaworów...
A zamiast przerabiać zapka na bliźniaki syjamskie zrośnięte blokami, już lepiej poszukać sobie silnika z tatry 603/613/700.
A zamiast przerabiać zapka na bliźniaki syjamskie zrośnięte blokami, już lepiej poszukać sobie silnika z tatry 603/613/700.
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
ja uważam że można szukac silnika tatry ale też - jesli ktos ma zapał, mozliwości i fundusze - można eksperymentować - wszak nawet wielkie koncerny miały w swej historii kilka "niewypałów" - szacunek nalezy się choćby za to że taki Junak V2 w ogóle działa, a jak długo ? oryginalny silnik też żywotny nie był... można dyskutować ale to jak mowią psychologowie tzw. "konflikt wartości" - nienegocjowalny :)
cale szczescie ze ja nie mam takich"madrych"pomyslow s silnikami 3,5,7 i 10 litrowymi.moim zdaniem gabaryty,wielka pojemnosc i duza moc to nic innego jak przedluzenie "bena"teraz koncze calkiem fajnego choppera na intruder 1,4 i zaczelem budowe nowego sprzeta na hd early shovel 88ciu.doroslem do tego stwierdzenia ze silnik pojemnoaci max 1600ccm w zupelnosci w moto styknie.np.w hd mozna podkrecic moc z "marnych"jak by ktos powiedzial 60 koni do ok 100 i nie straci on na zywotnosci bo sa cwancyki ktore mozna zastosowac w silniku.chociazby walki rozrzadu,wypukle tloki,lekkie popychacze np.tytanowe.skladam silnik harego i powiem wam ze konstrukcja prosta jak 100 hu...w,ale ma w sobie kilka cwancykow i lepiej niech to sklada ktos kto ma o tym 100% pojecie.do tego zadna czesc nie moze byc przypadkowa.wszystko musi byc odpowiednio dobrane zeby to chcialo jezdzic.a takim "gratem" na szewrolecie to gdzie sie bujniesz?? ciezkie,nieporeczne.ja np.mierze sily na zamiary zeby nie bylo przerostu formy nad trescia.nie jestem jeszcze Bilem Gatsem zeby wyrzucac kase w nieprzemyslane konstrukcje.na jutube mozecie zobaczyc praktycznie skonczona wydumke na vs1400.filmik sie nazywa "grat jabola".pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu,ale to sprawa indywidualna. http://www.youtube.com/watch?v=0vFFY7gcSxk
od jazdy na sztywniaku kregoslup mi zara wybuchnie!!ma ktos odsprzedac takowy bo jak nie to eutanazja!!! ałałaaaaa
- zapek-1974
- Zapomaniak