Zaporożec powoli budowany
Zaporożec powoli budowany
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 3 sie 2009, 06:02 przez ignac1wfm, łącznie zmieniany 1 raz.
Twój pomału budowany a mój jeszcze wolniej remontowany.
Proponowałbym tylko odsunąć w przód trochę przednie kółko.
Nabrałby ładniejszego wyglądu.
Będzie się to zapewne wiązać ze zmianą kąta główki ramy bo z tego co widzę na zdjęciach to nie za specjalnie to połączenie ci wyszło.Może się giąć ale specem nie jestem.
Proponowałbym tylko odsunąć w przód trochę przednie kółko.
Nabrałby ładniejszego wyglądu.
Będzie się to zapewne wiązać ze zmianą kąta główki ramy bo z tego co widzę na zdjęciach to nie za specjalnie to połączenie ci wyszło.Może się giąć ale specem nie jestem.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Jeżeli chodzi o główkę ramy, to taka już była, bo kupiłem ją razem z silnikiem i skrzynią biegów. Całkowicie amatorsko znam się na mechanice, a wcale na spawaniu, więc zdecydowałem kupić bazę w takiej postaci. Miało być szybkie dokończenie budowy, ale najpierw zastopowała mnie papierologia z zarejestrowaniem, a później po zmianie pracy okazało się że mam jeszcze mniej czasu na prace garażowe. No i wiadomo. jak się robi maszynę z różnych części, to w końcu zaczynają wychodzić niby małe, ale upierdliwe problemy. Praktycznie od ponad pół roku nic nie zrobiłem przy Zapie. Stał na podeście w garażu i dopiero w tamtym tygodniu odgruzowałem i postawiłem go na kołach.
- i_luciferi86
- Zapomaniak