Nasze Weterany
Nasze Weterany
Zalozylem ten temat poniewaz widze ze wielu z Was lacznie ze mna posiada oprocz szacownych ZAZ-ow inne motocykle -zabytkowe. Moze ktos z Was chce sie pochwalic co uzbieral przez lata, lub co dostalo sie w spadku po Ojcu, Dziadku... :)
Zalaczam zdjecie z tego lata kiedy sprzatalem stodole...oj kupa roboty byla :D !
Zalaczam zdjecie z tego lata kiedy sprzatalem stodole...oj kupa roboty byla :D !
- zapek-1974
- Zapomaniak
Dobrze wyliczyles Jaca :) , a ten przed ostatni zaraz przed Zapem to Junak ktorego widac na zdjeciach w temacie "zappo 1200". Jak widac 99% motocykli jest w oryginalnym stanie (rdza, wgniecenia itp.). Tylko takie zbieram i tylko takie mnie interesuja. Oczywiscie nie gardze ladnie odrestaurowanymi motocyklami (ktore niezbyt czesto widuje), lecz wg. mnie nie ma nic bardziej oryginalnego niz motocykl "wyjety" z garazu czy stodoly po kilkudziesieciu latach i nie dotkniety reka pseudo-mechanika....
A tak na marginesie poza pannonia i dwoma junakami w innym watku nadal nie widze zadnych zdjec z Waszymi pupilami...?
A tak na marginesie poza pannonia i dwoma junakami w innym watku nadal nie widze zadnych zdjec z Waszymi pupilami...?
Ja sporo ich odrestaurowałem ale sam mam niewiele.
1. Simson SR2 (bez E) 1959r. Uratowałem gościa od zagłady. Wytargałem go z krzaków u pewnego rzeźnika. Składa się już baaardzo dłuuugo. Stoi już na kołach w salonie i rozprasza księdza na kolendzie :D
2. Zabytek jak zabytek, rocznik '92 :/ ale to klasa maszyna, na zdjęciu dosiada ją szwagier i tu właśnie złapał bakcyla :) Teraz ma już swojego.
3. No i rodzynek, Ford Taunus MkI coupe tzw. Dziobak. Teraz ma 1,6 ale w marcu wjeżdża na blacharnię i budujemy na nim rajdówkę. Będzie wymieniona płyta podłogowa, wstawiony napęd 4x4 z dwoma szperami i silnik co sie już szykuje: 2,9 cosworth biturbo. To projekt na zawody ale na razie wygląda jak na zdjęciu :D
1. Simson SR2 (bez E) 1959r. Uratowałem gościa od zagłady. Wytargałem go z krzaków u pewnego rzeźnika. Składa się już baaardzo dłuuugo. Stoi już na kołach w salonie i rozprasza księdza na kolendzie :D
2. Zabytek jak zabytek, rocznik '92 :/ ale to klasa maszyna, na zdjęciu dosiada ją szwagier i tu właśnie złapał bakcyla :) Teraz ma już swojego.
3. No i rodzynek, Ford Taunus MkI coupe tzw. Dziobak. Teraz ma 1,6 ale w marcu wjeżdża na blacharnię i budujemy na nim rajdówkę. Będzie wymieniona płyta podłogowa, wstawiony napęd 4x4 z dwoma szperami i silnik co sie już szykuje: 2,9 cosworth biturbo. To projekt na zawody ale na razie wygląda jak na zdjęciu :D
Zbudowałem Kozaka i to nie moje ostatnie słowo:P
Na jakie zawody przygotowujesz tego Taunusa ? Pomysl swietny. Ja kiedys do Manty wlozylem silnik od omegi ale troche mi sie to nie wymiescilo i musialem dziure w masce wyciac :D . Teraz wyczailem na zlomie Porsche 944 i zastanawiam sie czy nie kupic kompletnego napedu, bo mazy mi sie jakis Fiat albo Polonez :) Oczywiscie czasu nie mam wogle, ale biorac pod uwage mozliwosci warto by bylo cos zakupic "na pozniej". Tutaj mozecie zobaczyc probke Fiaciora 2.5:
http://pl.youtube.com/watch?v=Hm5GiBI6RpU
http://pl.youtube.com/watch?v=Hm5GiBI6RpU
- domelzapor
- Świeżak