Fido z całym szacunkiem nie wyjeżdżaj z tym jamnikiem bo uważam że Twój Zap jest dopracowany w każdym szczególe i nie ma się czego czepiać, jeździ tyle lat i jest OK więc nie ma szukać czegoś na siłę, jeżeli uważasz że chciałbyś coś zmienić to zmień ale nie słuchaj głosów tych gości z bobber.pl bo ktoś kto nie robił takich maszyn od podstaw jak Zapy zawsze będzie wydziwiał a ten kto samemu stworzył motocykl z niczego nie powie ani słowa bo wie co to znaczy. nie problemem jest mając kupkę pieniędzy kupować graty z górnej półki i pół biedy samemu jeszcze składać tylko samemu szukać dorabiać i nie mając kasy stworzyć maszynę o jakiej się myślało.
Mi takie budowanie się podoba że nie wiesz co cię czeka a nie jak w serii wszystko musi działać
![Smile :sm](./images/smilies/icon_smile.gif)
, przykładowo podczas jazd testowych byłem uradowany że wszystko zagrało, sprzęt jedzie a tu po powrocie niespodzianka pod domem, coś się zblokowało silnik zgasł, koło stanęło - dobrze że mam pod domem szutruwkę i prędkość była niewielka bo bym wystartował telemarkiem
![Szyderca2 :szud2](./images/smilies/szyderca2.gif)
- a tak jedynie z dobry metr rowu się zrobił w drodze
![Szyderca :szud1](./images/smilies/szyderca1.gif)
.Pierwsza myśl pewnie sie koło zamachowe odkręciło czy coś jednak się po oględzinach okazało że z obudowy skrzyni wypadła oś wstecznego jak i koło i zblokowało skrzynię
![O rany :rany](./images/smilies/Orany.gif)
. Dobrze że ruska robota a nie jakaś współczesna produkcja i skrzyni nic się nie stało jedynie wywaliłem ten wsteczny i dalej testuje
a z czasem muszę poszukać jakiejś dnieprowej porządnej skrzyni ze wstecznym,może nawet nowa się trafi
. I takie coś mi się podoba, a nie wywalić worek pieniędzy i nic nie wiedzieć o maszynie.
Umiejscowienie kosy wyszło w praniu bo nie chciałem jej dawać pod wydechami bo zmniejszyłbym znacząco i tak niewielki już prześwit
![Szyderca2 :szud2](./images/smilies/szyderca2.gif)
, a po lewej rozrusznik więc wyszło po prawo nad tłumikiem bo wydało mi się to jedyne sensowne miejsce