Ciśnienie zależy od pojemności komory spalania (jak masz np. tłoki z deflektorem) a także pasowań :) Miałem na myśli nie wartość ciśnienia, ale jego odchyłki, w porównaniu do tego garnka który ma najlepsze ;D Sprawdź olejem :D Jeśli silnik normalnie pali na ten garnek, nie prycha etc. to albo Ci wyżarło żeliwo na gładzi, pękł pierścień albo coś z głowicą :D Możesz też mieć odkształconą głowicę (abstrahuje już tutaj od przedmuchów do skrzyni korbowej). Na styku tulei i głowicy może Ci dmuchać.
Błażej w sumie nie trzeba zrzucać klawiatury, żeby zdemontować głowice :D
Zestaw naprawczy
Re: Zestaw naprawczy
A biker`s work is never done...
Ej, no! A napisz, że skłamałem z tą rozbiórką! Przecież roboty jet tyle, co nic. Jak na razie, to wątek się turla tak, że już dawno można było czapę zrzucić i sprawdzić, co się złego dzieje Chociaż kamerę inspekcyjną wsadź w cylinder i popatrz, czy czegoś złego nie widać. Zalej olejem, jak Roy'u pisze, a później zalej kolektory w głowicach i sprawdź, czy przez zawory nie cieknie. I będziesz wiedział.
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sumie to klawiaturę trzymają 4 nakrętki nie 2 :D :D :DBłażej pisze:Ej, no! A napisz, że skłamałem z tą rozbiórką!
Zawory zalej nafta ale i tak musisz mieć czape mieć zdjętą bo nie zobaczysz czy puszcza :D
To w 965 były dwie szpile przechodzące przez oś dźwigni. W 968 faktycznie są cztery.
Czy ja wiem, czy musi? Odkręci kolektory, przechyli silnik, zaleje naftą, poczeka trochę, jak ubędzie, będzie wiadomo. No i jak dorwie kamerę, to przez świecę będzie mógł podejrzeć, czy mokro wokół zaworów. Korzystajmy ze zdobyczy techniki.
Czy ja wiem, czy musi? Odkręci kolektory, przechyli silnik, zaleje naftą, poczeka trochę, jak ubędzie, będzie wiadomo. No i jak dorwie kamerę, to przez świecę będzie mógł podejrzeć, czy mokro wokół zaworów. Korzystajmy ze zdobyczy techniki.
Akurat w biedronce sa kamerki inspekcyjne za 99 zeta do podłączenia od telefon;D
Ekran jest ekran. Ważne, żeby kamerka nie miała rozdzielczości 194 na 96, czy innego absurdalnie marnego, bo nic się nie zobaczy. I żeby miała jakieś podświetlenie i lusterko do zamontowania.
Dawno temu , jak nasz Zaz był jeszcze maszyną uzytkowaną codzienne to wyskoczyła awaria- zaczął słabo chodzic na jeden cylinder . Na pomiarze wyszło niższe ciśnienie . Już sie szykowalismy do remontu gdy ktoś zasugerował lekkie dociągniecie głowicy. Sruby dosłownie o ćwierć obrotu i ciśnienie wróciło do normy. A może Ci szpilka z bloku wylazła?
M-72, wersja Euro5