Witam!!!!!

Pierwszy raz ? Przywitaj się i napisz o sobie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olo71
Wydumkowicz

Witam!!!!!

Post autor: olo71 »

Witam!!!! Olo jestem

Żyję sobie w Świerklańcu , a motocykle kocham od „małego” i nadal jestem nikczemnego wzrostu :lol: .
Przygoda z moto zaczęła się od Motorynki, potem śmiganie z kumplami na różnych sprzętach (MZ-ty, Jawy itp.) no i mój Junak, potem wojo, żona, dom i kicha dnia powszedniego.
Dwa lata temu powrót do pasji, ale jako, że zawsze kochałem sprzęty z „duszą” a za takie uważam wszelkiej maści SAM’y, to stałem się szczęśliwym posiadaczem Sama na bazie silnika z Maluszka.
Powiem tak, Kaszlaczek odmienił nasze życie, kocham ten sprzęt, ale nie ukrywam, że cały czas ciągnie mnie do Zapa, a jeśli będę polował na kolejnego sprzęta, to będzie to Zapek do „tzw” dużych modyfikacji :) , rodzinka i kumple stukają się w czółko, kiedy „przeżywam” spotkanie z każdym napotkanym Samem, ale taki już jestem, fabryka fajna jest, a bywa i piękna, ale ja kocham Samy i mam nadzieję, że za rok bądź dwa, w stajni będą dwa rummaki, „Kaszlaczek i Zapek” :D
Pozdro 4All olo
Ostatnio zmieniony środa, 31 gru 2008, 15:05 przez olo71, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro 4ALL olo
Awatar użytkownika
Fido
Administrator
Kontakt:

Post autor: Fido »

Witaj Olo na forum.

Mam nadzieję że doczekamy się twojego zakupu zapa.
Jest trochę tego.
Zajrzyj tu http://www.zapek.bb4u.pl/zapy-i-czesci- ... -vt37.html

Wrzuć fotkę do działu Nasze Maszyny.
Miłego forumowania i Najlepszego w Nowym Roku. :santa:
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
jabol
Zapomaniak

Post autor: jabol »

siemasz OLO witamy na forum!!!
od jazdy na sztywniaku kregoslup mi zara wybuchnie!!ma ktos odsprzedac takowy bo jak nie to eutanazja!!! ałałaaaaa
Awatar użytkownika
zapek-1974
Zapomaniak

Post autor: zapek-1974 »

Cześć kolo witamy cię serdecznie na naszym forum i czekamy na zakup przez Ciebie ZAPA
Awatar użytkownika
zwierzak6
Zapomaniak

pozdrowienia

Post autor: zwierzak6 »

siemanko Olo, witamy w naszych skromnych progach..jeśli masz już ochotę na zapa to powiedz, poszukamy ''bazy i serca'' którą zmodyfikujesz do swoich potrzeb..tutaj co kolega to inny sprzęt..coś się wymyśli..pozdrawiam
Awatar użytkownika
olo71
Wydumkowicz

Dzięki za miłe powitanko :D sprawa wygląda tak: póki co muszę uporac się z problemami finansowymi które zaczęły mnie trapic w połowie ubiegłego roku, tak więc na razie KASA pusta, a szlag mnie trafia, jak widzę na Allegro jakąś fajną okazję. Generalnie, napalony jestem na Zapa dośc konkretnie, ale zanim stanę się jego szczęśliwym posiadaczem, to chcę się dowiedziec więcej na temat tych wspaniałych maszyn, a nie ukrywam, że chętnie spotkałbym się z którymś z Znamienitych posiadaczy Zacnych maszyn, co by "dotknąc", "poczuc" i nacieszyc oczka pięknym widoczkiem :)
pozdro 4ALL olo
Awatar użytkownika
Gomez
Zapomaniak

Post autor: Gomez »

Cierpliwosci ;)

Masz juz jedna maszyne, na druga przyjdzie czas.
Jak znam takich jak my, to samozaparcia Ci nie zabraknie.
Bron sie skutecznie przed szlakiem i nie rezygnuj:)

Amen.

p.s. czesc!
Awatar użytkownika
Marek
Zapomaniak

Post autor: Marek »

Olo nie słuchaj nikogo i spełniaj swoje mażenia, mimo że inni się w głowę pukają. Zazwyczaj ci co się śpieszą do domu po pracy bo m jak miłość leci i jak to można nie zobaczyć.. hahaha

Ja zawsze chciałem zapa, ale najpierw byłem za młody i nic sam i tak bym nie zrobił, a potem posłuchałem się "ludzi" i zamiast zapa kupiłem k-750, wtopiłem w ten złom 11000zł i nadal nie jezdzi, bo jak już było wszystko super to zawsze coć się ukręciło, urwało i tak do zajeb ...aż w końcu powiedziałem DOSYĆ, zobaczyłem w pamiętną niedziele po imprezową na alegro silnik piękny, kompletny , świecił do mnie jakimś blaskiem i jakoś tak pomyślałem ,że niewiem co ja zrobie z nim ale musze go mieć i ...klik.... kup teraz 1000zł .
Potem kupilem rame dniepra, i zaczeła się zabawa. I mimo że wszyscy się pukają w gowę , ze zamiast żeniaczki i myślenia o życiu ja siedzę i dłubie w zapie, to jestem szczęśliwszym.
A jak mówi moja dziewczyna (jeszcze), facet nigdy nie dorasta, tylko ciężar zabawek się zmienia. Jak się je zabierze to się zrobi smutno i co zostanie ...... odcinek 129 998 M jak Miłość ;)
ZAPOR - służba w mundurze
Awatar użytkownika
Fido
Administrator
Kontakt:

Marku ja mam tak samo. :D
Wolę garaż niż ciepłą kozetkę i oglądanie M jak miłość z przyszłą małżonką :wink:
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Awatar użytkownika
Marek
Zapomaniak

No właśnie Fido, po co kupować mieszkanie w gdańsku za 400 000zł i spłacać to następne 70l lat , to dla mnie śmierć....
Tak radzą pukający się w gowę, a można kupić ładny dom za 390 000zł w pruszczu gdańskim, wcześniej ślub bez wielkiego wesela, bo nikt mi nie da grosza na to i sobie ŻYC z żonką w domu z garażem a w weekendy jezdzić z synkami (jak będą ) po nie znanych okolicach.
A dla mnie wyjazd na obczyznę żeby kasy nawieść to strata czasu, bo w polsce tak samo można zarobić ładną kase, i to całiem legalnie.
Awatar użytkownika
zapek-1974
Zapomaniak

Post autor: zapek-1974 »

No nie złe przemówienie Marek
Awatar użytkownika
Marek
Zapomaniak

Wiesz fido jeszcze jedno przemówienie nie na temat ;)
Zawsze mi mówiono.....sluchaj starszych.... chciałem kiedyś mieć audi v8 silnik 3,6 full opcje skóra i takie tam .... ktoś mi powiedział nie kupuj, kupa kasy, paliwa żre i wogule po coooooo , i nie kupiłem, za to kupiłem fajną audi a6, ładna "hodliwa" i zajeba...li po 2 tygodniach. Potem się wkór..em że nie robie tego co Ja chce i kupiłem audice v8. Miałem ją ponad rok i nikt nawet radia nie ukradł. Auto się Bardzo rzucało w oczy - efekt jest taki że jedno auto kupiłem i zapłaciłem za darmo pod presją takich ludzi co się w głowy pukają i mówią co ty robisz, a ze swojego wyboru byłem zadowolony.
Co do zapka to tak samo, po co siedzieć i grzebać, oczy od spawarki naświetlone, ręce poparzone, zmarznięte, japonia tańsza...... ale po co, ja chce zapa i koniec ............aha, i jeszcze też dużo pali mi mówią :/ ale no i co z tego, co nie stać ;) bogatym wolno buahaha ;)

Heh okej okej Fido a poza tym rozumiem .... nie to forum ..więcej nie będę z przemówieniami wyskakiwał chyba.
Awatar użytkownika
Fido
Administrator
Kontakt:

:thumright: Ok :salut:
Awatar użytkownika
olo71
Wydumkowicz

hehehe, ale się rozgadało :) a ja powiem tyle, że pomimo chwilowego braku płynności finansowej, to szczęśliwy człowiek jestem :D dlaczego? bo mieszkac mam gdzie, garaż też jest :) Z żonką kochamy dłuugą jazdę na 2oo (takie lajtowe tempo, pykanie, po okolicznych wiskach i dalszych też) a najbardziej podobają się nam nieseryjne maszyny, więc nasz Malec jest odpoowiednio doceniony i tym samym nam odpłaca :D.
Niestety, nie mam takiego doświadczenia i wiedzy mechanicznej jak większośc z Was tutaj (z wykształcenia jestem technik górnik) , ale właśnie dla tego tu jestem, czytam działy i jestem pod wrażeniem :shock: a szczególnie dział "Warsztat mechaniczny" np. przeniesienie napędu, mam te same "problemy" co wszyscy, fajnie, że można znaleźc Tu, dużo praktycznej wiedzy :)
To forum jest pomysłem w dechę, gratuluję!!!!!!!!
ps. uczę się, uczę!!!!!! :D
pozdro 4ALL olo
Awatar użytkownika
jaca
Zapomaniak

Post autor: jaca »

Czołem OLO :) Witaj i korzystaj z wiedzy, doświadczenia i cudzych błędów. A jak czegoś nie znajdziesz to pytaj śmiało :)
Zbudowałem Kozaka i to nie moje ostatnie słowo:P
Awatar użytkownika
JIMI
Zapomaniak

Post autor: JIMI »

wchodzę dzisiaj na forum , a tu 5 nowych !!!! - szok !!!
WITAJ Olo !!!
trafiłeś w 10. jestem przekonany ,że wszelkie twoje wątpliwości co do awaryjnosci zaz-ów zostaną rozwiane . myślę ,że dzięki temu forum nie jeden juz ulepszył już swoja maszynę, więc jak tylko będziesz mógł to kupuj zapa , jeżeli nawet będzie miał wady , poradzimy sobie z tym .
rumburak
Świeżak

Post autor: rumburak »

cześć,
niezwykły tan twój kaszlak.
Zaz pewnie go przebije.
Pozdrawiam
rumburak
tomek
Świeżak

Post autor: tomek »

siema olo fajny sprzecik dosiadasz no i czekamy na zapa