Projekt X (już nie jamnik)
Re: Projekt X
Czas się brać do roboty.
A tak mi się nie chce
Lampa już zamocowana.
A tak mi się nie chce
Lampa już zamocowana.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Rozebrałem Zapa, kończę spawać na gotowo ramę.
Teraz tylko szlifowanie i malowanko.
Teraz tylko szlifowanie i malowanko.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
E tam, dużo jej do tego brakuje.
Dziś żałuję, że góry nie zrobiłem na 2 rurach,wtedy niżej miałbym zbiornik.
Dziś żałuję, że góry nie zrobiłem na 2 rurach,wtedy niżej miałbym zbiornik.
No ale miałbyś więcej kombinacji ze zbiornikiem. Z resztą nic straconego, zbiornik możesz zawsze przerobić.
A biker`s work is never done...
Tego już się nie da bardziej przerobić.
Mam inny na oku ale cena mnie zadusiła bo aż 1600 zł.
Mam inny na oku ale cena mnie zadusiła bo aż 1600 zł.
To od czego to?:D za tyle jak poszukasz to Ci zrobią od postaw ;P w Klasykmanii w Mikołowie krzyczą coś ok 2 koła za zbiornik.
Łooooo
Ja chciałem z Habety zamówić ale cena wzrosła i jak dla mnie jest to w tej chwili nieosiągalne.
Ja chciałem z Habety zamówić ale cena wzrosła i jak dla mnie jest to w tej chwili nieosiągalne.
No ale z habety to kupisz zbiornik do Hadeka czyli pod zapa to będzie do całkowitej przebudowy :p a w klasykmanii np. zrobią Ci konkretnie pod zapa za ten sam/podobny hajs :D
Tak czy siak, drogo.
Może się coś ciekawego trafi do przeróbki.
Kończę ramę, szpachluje spawy.
Może uda mi się przez weekend pomalować choć podkładem.
Może się coś ciekawego trafi do przeróbki.
Kończę ramę, szpachluje spawy.
Może uda mi się przez weekend pomalować choć podkładem.
Polecam spawy pocynować, cyna ma to do siebie że pracuje razem zm etalem, nie pęka. W nowym automobiliście masz opisane co i jak.
Nie ma na to czasu.
I tak już 6 lat przy tym tyram
I tak już 6 lat przy tym tyram
Nie mam sprzętu na tą technologię.Roy pisze:Polecam spawy pocynować
Mały palnik, topnik do rynien, szczotka druciana i kawałek twardego drewna (do wyrównywania cyny).
http://www.odrdzewiacz.fora.pl/blacha-k ... ik,16.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Technologia niby archaiczna, ale klasyczna, ma swój urok, a do tego nie pęka, jak szpachla
http://www.odrdzewiacz.fora.pl/blacha-k ... ik,16.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Technologia niby archaiczna, ale klasyczna, ma swój urok, a do tego nie pęka, jak szpachla
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
Palnika brak.
Za to rama już oszlifowana i gotowa do malowania podkładem.
Za to rama już oszlifowana i gotowa do malowania podkładem.
Rama już zapodkładowana.
Zmatować ją jeszcze przed malowaniem na czarno ?
Zmatować ją jeszcze przed malowaniem na czarno ?
Oczywiście zmatować :) Jeśli nie masz wtrąceń w podkładzie ( zanieczyszczeń) to wystarczy ramę
przelecieć włókniną koloru bordowego ( gradacja + -360 ). 15 -20 minut i po temcie.
Jeśli chcesz coś wygładzić, usunąć , itp. polecam materiał ścierny na gąbce .
Wszystko na sucho.
przelecieć włókniną koloru bordowego ( gradacja + -360 ). 15 -20 minut i po temcie.
Jeśli chcesz coś wygładzić, usunąć , itp. polecam materiał ścierny na gąbce .
Wszystko na sucho.
Przeleciałem na mokro papierkiem 600.
Po niedzieli jade po farbę.
Miałbym ją pod ręką to już bym pobielił i było by po temacie.
Po niedzieli jade po farbę.
Miałbym ją pod ręką to już bym pobielił i było by po temacie.
No i rama ubielona na szatański czarny
Odświeżyłem z lekka piecyk i ramę postawiłem na koła.
Idziesz jak burza, sprzęt będzie dopracowany wybitnie, ja niedawno odebrałem siedzenie z obszycia i nic więcej chyba w marcu uda mi się pogrzebać.
Fotki siedziska mile widziane bo sam się za chwilę biorę za swoje.
Pomalowałem podkładem dzwon i przekładnię.
Malowanko na czarny szatański na dniach (skrzynia również).
Pomalowałem podkładem dzwon i przekładnię.
Malowanko na czarny szatański na dniach (skrzynia również).
I pomalowane.