Podkładki pod śruby szpilek głowicy
Podkładki pod śruby szpilek głowicy
Zakupię kilka podkładek pod śruby szpilek głowicy, te z podtoczeniem.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Re: Podkładki pod śruby szpilek głowicy
Raczej mam tego trochę :) Poszperam w sobotę i ew. w pon. wrzucę w kopertę i pośle.
A biker`s work is never done...
To podtoczenie jest konieczne? Oring tam siedzi żeby uszczelnić? Jak dostaniesz, to dobre, a jak nie. To z innego silnika i czarna uszczelka w płynie ReinzZosil i załatwione :D Polecam tą masę, bije na głowę wszelkie silikony.
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
Polecam również, fabrycznie Nissany mają na to montowaną miskę olejową. ja na tym składałem pokrywy zaworowe w Intruderze 1500, kto miał ten wie jak ten silnik potrafi się nagrzać....
Ruski wymyślił to podtoczenie więc chyba musi być.
Te podkładki są lekko utwardzane.
Jest ich osiem, po 4 na głowicę.
Mi brakuje 2, a tam gdzie założyłem zwykłe ciekło mi po szpilkach.
Roy, daj znać jak znajdziesz.
Te podkładki są lekko utwardzane.
Jest ich osiem, po 4 na głowicę.
Mi brakuje 2, a tam gdzie założyłem zwykłe ciekło mi po szpilkach.
Roy, daj znać jak znajdziesz.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
A nie da się tam wpakować miedzianych-dmuchanych? Takich jak się daje pod korki spustowe....
W sobotę dam znać bo bd u rodziców, to popatrzę po pudłach![Smile :sm](./images/smilies/icon_smile.gif)
W sobotę dam znać bo bd u rodziców, to popatrzę po pudłach
![Smile :sm](./images/smilies/icon_smile.gif)
Miedź za miękka.
Poszukaj, bo przylgnie doprowadziłem już do ładu i dwóch mi brakuje.
Poszukaj, bo przylgnie doprowadziłem już do ładu i dwóch mi brakuje.
Tam mają być twarde podkładki. To miejsce docisku głowicy i nie może być nic miękkiego, bo się uklepie. Ja będę drążyć sprawę tych rowków. Tam jest jakieś uszczelnienie? Pasek z gumy? Oring? Inne? Niemniej nie ma się co rozwodzić i szukać koniecznie takich. Dwie podkładki do głowic, wspomniana pasta i masz szczelniejsze niż radziecki konstruktor kiedykolwiek przewidywał ![Fajny 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Fajny 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Ale nigdzie nie napisałem że sama miedź. Ja bym zastosował zwykłą stalową podkładkę, na to dał dmuchaną z miedzi (rozmiary o-ringa) i do tego bym dał nakrętkę i nie wierzę żeby ciekło cokolwiek ![Fajny 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Fajny 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Nie ma.Błażej pisze: Tam jest jakieś uszczelnienie? Pasek z gumy? Oring? Inne?
A ta masa uszczelniająca może i dobra ale martwi mnie to,że szybko schnie.
Trzeba się bardzo będzie spieszyć z montażem cylindrów i głowicy.
Oj, to tu się bardzo mylisz. Ta masa schnie właśnie bardzo wolno. W godziny można liczyć. Bardzo długo pływa i się lepi. Nie ma obawy, ze nie zdążysz czegoś posmarować w całości.Fido pisze:A ta masa uszczelniająca może i dobra ale martwi mnie to,że szybko schnie.
Dokładnie po poskładaniu np. miski olejowej dopiero po 24h można wlewać olej, ba nawet jak szybko poskładasz to zrobisz błąd. Dopóki masan ie zwiąże nie mozna jej dociskać max. momentem, raczej skleić powierzchnie a na drudzi dzień dociągnąć porządnie.
Hmmm.
Na wszystkich aukcjach pisze że szybkoschnący.
Na wszystkich aukcjach pisze że szybkoschnący.
Nie jest. Chyba, że jest jakaś odmiana. A brudzi jak sikaflex jakiś :D Ja za dużo weźmiesz, to wszystko dookoła upaćkasz.
Przywiozłem dwie sztuki jakby co
Wrzucę Ci je w kopertę w poniedziałek/wtorek i podeśle ;P
![Drwi :P](./images/smilies/laugh2.gif)
Kurde dzięki.
Piszę PW
Piszę PW