Hej, jak w temacie, kupię nominalne panewki główne wału.
Niestety przez pomyłkę (tak sądze) zamiast nominalnych sprzedano mi panewki na któryś szlif (oznaczone 0,5) niestety etykieta na opakowaniu lekko zamazana i nie można się doczytać.
Właśnie znalazłem chwile by coś zacząć składać a tu już na starcie niespodzianka
Moze komuś zalegają , chętnie zanabęde po cenach bardziej przystępnych niż u sovietretro .
Kupię panewki główne.
Re: Kupię panewki główne.
Wprawdzie nie mam nominalnych, ale chętnie odkupie te na szlif . Masz możliwość pomierzyć średnicę wewnętrzną? Nominał ma mieć
55,070-55,090 (przednia) 55,050-55,080 (środkowa) 55,085-55,105 (tylna)
Myślałem,ze dorobienie panewek może być tańszym wyjściem,ale warsztat krzyknął za szlif i dorobienie panewek korbowych i głównych ok 1000zł
55,070-55,090 (przednia) 55,050-55,080 (środkowa) 55,085-55,105 (tylna)
Myślałem,ze dorobienie panewek może być tańszym wyjściem,ale warsztat krzyknął za szlif i dorobienie panewek korbowych i głównych ok 1000zł
M-72, wersja Euro5
Mancin, narazie nie sprzedaje tych panewek, pomierzyłem je sówmiarką elektroniczną , wieć nie jest to super dokładny pomiar, ale wychodzi na to,że są o 0,5mm ciaśniejsze.
Mam mały mętlik, bo do nowego wału nic mi nie pasuje, a sam wał ma o 0,2mm mniejszą średnice czopów niż podaje książka, więc musze to jakoś ogarnąc , tylko jeszcze nie wiem jak .
Mam mały mętlik, bo do nowego wału nic mi nie pasuje, a sam wał ma o 0,2mm mniejszą średnice czopów niż podaje książka, więc musze to jakoś ogarnąc , tylko jeszcze nie wiem jak .
Może nie jest nowy tylko po szlifie ,ktoś go przeszlifował i porzucił,sprzedał jako nowy . Sprawdzałeś owalizację na czopach?
M-72, wersja Euro5
Czy rzeczywiście był szlifowany trudno powiedzieć, ogólnie robi wrażenie nowego, np. kołki do łączenia z zamachem w idealnym stanie, wysmarowany smarem jak to ruskie części. Owalizacji nie sprawdzałem, bo nie mam jak, w przyszłym tygodniu zawioze go i panewki do fachowca , niech pomierzy i coś poradzi.
Re: Kupię panewki.
[quote="mirko"] Kupię panewki główne i korbowe na pierwszy szlif .
Okazało się, że wał (niby nowy) ma wymiary jakby był po szlifie.
Czopy główne około 54,7mm , korbowe 49,7 mm.
Byłbym wdzięczny za wszelkie namiary na osobę która ma panewki na pierwszy szlif na sprzedaż.
Pozdrawiam.
Okazało się, że wał (niby nowy) ma wymiary jakby był po szlifie.
Czopy główne około 54,7mm , korbowe 49,7 mm.
Byłbym wdzięczny za wszelkie namiary na osobę która ma panewki na pierwszy szlif na sprzedaż.
Pozdrawiam.