BLACK WARRIOR
BLACK WARRIOR
jako ze po swietach zaczynam budowe trajki na zapie zastanawiam sie nad stylem ramy, chodza mi po glowie dwie koncepcje(jest ich wiecej ale wybór musi pasc miedzy tymi , co bedzie bardziej pasowalo do charakteru zapka?
- Załączniki
-
- zaw66.jpg (93.66 KiB) Przejrzano 21650 razy
-
- 87PJDFCA2F0KL7CAV8XJ0ECARPI61BCALVTHH3CATYJJ7RCAD1ZGSVCAUGJY22CA7KR8F4CADYXGXPCACFN5ANCARIJN62CA43EGZCCA0URQP2CA23S532CATXPZYMCAYI5T1FCA8U3ZDLCAEDE6QQCAL9SDDO.jpg (10.02 KiB) Przejrzano 21650 razy
Re: BLACK WARRIOR
Mi bardziej podoba się koncept tego motocykla. Im mniej tym lepiej np. płomieni, sznurków, poszarpanych nadkoli itd. Oczywiście takie moje gusta i szacunek dla czegokolwiek co powstało w zgodzi z wizją inną.
Tu masz wizje minimalistyczną, prosta geometrycznie, może nawet za prosta ale ciekawą. To tak w ramach ciekawostki
michal tu czyli gdzie?? chciales jakis zalacznik dodac??
opcja silnika z przodu zdecydowanie odpada
Rozumiem to tylko zdjęcia poglądowe, choć fajnie było by mieć przewagę nad trajkami z vw może to kwestia wyważenia ale wiem, że unosi im przód przy ostrym przyśpieszaniu co nie pomaga skręcać :)
docelowo beda sie skladaly dwie, ta na zapku na spacerki a druga subaryna chyba do zapierdalania :
spodziewalem sie wiecej opinii
Jeśli chodzio mnie,to w moje gusta trafia moto z zdjęcia pierwszego,oraz to co zaproponował Michał, niebieska trajka fajna,napewno dużo pracy włożone,jednak mnie się nie widzi, ale dla Batmana OK.
dodam jeszcze ze malowana bedzie na czarny mat ze zlotymi detalami
Ten pierwszy jest w dechę.Sam chciałbym mieć taką ramę w swoim. :D
A czarny ze złotymi detalami będzie wyglądał świetnie.
Miałem tak malowaną FJ tyle że to nie był do końca czarny.
Jeśli chodzi o trajkę to dla mnie jak nar azie najładniejszą konstrukcją jest ta niebieska z galerii.
Czekam jeszcze na foty trajki z Ukrainy ale nie mogę się doprosić.
A czarny ze złotymi detalami będzie wyglądał świetnie.
Miałem tak malowaną FJ tyle że to nie był do końca czarny.
Jeśli chodzi o trajkę to dla mnie jak nar azie najładniejszą konstrukcją jest ta niebieska z galerii.
Czekam jeszcze na foty trajki z Ukrainy ale nie mogę się doprosić.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
ta niebieska to pierwsza trajka jaka zobaczylem od niej sie wszystko zaczelo, ale ma swoja minusy TEN PROFIL a fuj jak to brzydko wyglada.
a wracajac do mojego konceptu to jakbym robil wedlug tego draga to jak przetne np, zbiornik shadow-y i zrobiek tak jak w tym moto to pomieszcza mi sie w tej atrapie bezpieczniki i inne takie pierdoly??
a wracajac do mojego konceptu to jakbym robil wedlug tego draga to jak przetne np, zbiornik shadow-y i zrobiek tak jak w tym moto to pomieszcza mi sie w tej atrapie bezpieczniki i inne takie pierdoly??
To zależy ile tych pierdół chcesz tam wcisnąć.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Kolejne pytanie strzelone z...
Przecież zanim się zabierzesz za przeróbki, to wypadałoby PRZEMYŚLEĆ sprawę i to, co i jak zrobić, gdzie umieścić, itd itp...
Skąd my mamy wiedzieć, co i jak chcesz umieszczać, skoro konkretnie określasz to mianem "pierdoły"?
Przecież zanim się zabierzesz za przeróbki, to wypadałoby PRZEMYŚLEĆ sprawę i to, co i jak zrobić, gdzie umieścić, itd itp...
Skąd my mamy wiedzieć, co i jak chcesz umieszczać, skoro konkretnie określasz to mianem "pierdoły"?
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
przeciez normalne ze nie chce tam wcisnac centrali telefonicznej, chodzi o bezpieczniki i przerywacze.
ps.blazej jak cie prosze nie udzielaj sie w moim temacie skoro oceniles mnie z jednej pomylki
ps.blazej jak cie prosze nie udzielaj sie w moim temacie skoro oceniles mnie z jednej pomylki
To ja ci zadam takie pytanie - jakich przekaźników chcesz użyć? Serii EP2, 541, czy R15, może półprzewodnikowe lub FETy? Bo wszystko to przekaźniki nadające się do motoryzacji, tylko w miejscu jednego R15 można upchnąć z osiem EP2. Bezpieczników ile? Jakich?
Ja jestem w stanie upchnąć centralkę elektryczną w dwóch paczkach papierosów. A to można wcisnąć niemal wszędzie...
Zadajesz pytania wymagające bycia wróżką. Zero konkretów, masa pisania z twojej strony. A niemal otworzyłeś już fabrykę trajek. Nawet nie wiesz, co chcesz zrobić i jak, określasz to mianem "pierdoły", a pytasz się, czy ci się zmieści.
To ja cię zapytam tak, czy jak u siebie w motocyklu poszerzę tamto, to mi owo się zmieści bez problemów? Udziel TYLKO KONKRETNEJ odpowiedzi!
Ja jestem w stanie upchnąć centralkę elektryczną w dwóch paczkach papierosów. A to można wcisnąć niemal wszędzie...
Zadajesz pytania wymagające bycia wróżką. Zero konkretów, masa pisania z twojej strony. A niemal otworzyłeś już fabrykę trajek. Nawet nie wiesz, co chcesz zrobić i jak, określasz to mianem "pierdoły", a pytasz się, czy ci się zmieści.
To ja cię zapytam tak, czy jak u siebie w motocyklu poszerzę tamto, to mi owo się zmieści bez problemów? Udziel TYLKO KONKRETNEJ odpowiedzi!
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 kwie 2012, 19:54 przez Błażej, łącznie zmieniany 1 raz.
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
Zrobię ci fotkę mojej instalacji. Ale z grubsza zmieściłem wszystko na skrzyni w miejscu oryginalnej puszki filtra powietrza. sądzę, że się zmieścisz spokojnie.
bede wdzieczny Panie Michale 8)
Dzisiaj nie dałem rady zawitać do warsztatu. A jak tam u ciebie, kiedy zaczynasz. Jakaś taka stagnacja na forum. Wszyscy coś planują oczekują.
utknalem na odpaleniu silnika, a co do ramy to czekam na sprzet(gietarka, spawarka) ale wczesniej przed rama musze zakupic zbiornik coby rama wygieta byla wedle krzywizny baku
To specjalnie zakupy zrobiłeś tj. gietarka spawarka na tę ewentualność ?
na kolanie nie wygne i super glue nie skleje :
kropelką było by jeszcze bardziej cool :)
ODPALIL,.......ale gdzies spod kola pasowego zyga olejem jak cholera :?