Znalazłem na necie firmę zajmującą się dorabianiem panewek do silnika.
Może taniej by wyszło jak kupno z aledrogo ?
Być może można dobrać na I, II lub III szlif.
LINK
Firma dorabiająca panewki główne i korbowodowe
Firma dorabiająca panewki główne i korbowodowe
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Tych firm jest trochę. W gugla trzeba wpisać hasło "regeneracja wałów korbowych", czy podobne w temacie i wyskoczy kila firm. Trzeba by podzwonić i zapytać. Podejrzewam, ze będą w stanie dorobić panewki.
PS. Czy instrukcja od zaza w ogóle dopuszczała przetaczanie wału i nadwymiarowe panewki?
PS. Czy instrukcja od zaza w ogóle dopuszczała przetaczanie wału i nadwymiarowe panewki?
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
W sprawach niecierpiących zwłoki i tragedii elektrycznych możecie próbować dzwonić 600 817 565
a nawet jakby fabryka nie zalecała szlifowania wału...to i tak można..znam przypadki szlifowania wałów w japończykach gdzie z natury się tego nie robi...szlif..utwardzanie powierzchniowe i nowe panewki.
Albo inny sposób : pokrycie wału warstwą tzw. chromu technicznego i szlif na wymiar nominał. co o tym sądzicie?
Albo inny sposób : pokrycie wału warstwą tzw. chromu technicznego i szlif na wymiar nominał. co o tym sądzicie?
No właśnie o to utwardzenie mi chodziło. Nie każdy zakład to zrobi.
Są nawet zakłady, które się zajmują napawaniem czopów o oporów wałów. Więc technik jest wiele. Wszystko sprawa pieniędzy...
Są nawet zakłady, które się zajmują napawaniem czopów o oporów wałów. Więc technik jest wiele. Wszystko sprawa pieniędzy...
Chętnie bym się ustatkował. Ale kur.a statku nie mam...