Allegro-Zapy i części
-
- Zapomaniak
- Kontakt:
Re: Allegro-Zapy i części
Przyznam ze bardzo ciekawa konstrukcja
http://allegro.pl/rama-bobber-sam-custo ... ml#thumb/5" onclick="window.open(this.href);return false;
A biker`s work is never done...
Coś mi ta rama jakiegoś Zapka przypomina.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
- zapek-1974
- Zapomaniak
Ta rama jest z mojego drugiego czarnego zapka , teraz koleś zbudował sobie zapa za ponad 100000 zł i nie pomyliłem się w zerach , sam jestem ciekaw jak wygląda bo na razie tylko o nim dużo słyszałem , koleś ma w chuj kasy i chyba obrał sobie za cel mieć najdroższego zapa na rynku
No ja też jestem ciekaw co tam tyle kosztowało, może pozłacany
?
![pytajnik ??](./images/smilies/pytajnik.gif)
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
- zapek-1974
- Zapomaniak
Czy to jest ten który zastąpił tamtego ?
Tak, to jest ten,Byłem, oglądałem motocykl wygląda na fabryczny, wszystko ciete na CNC z wysokogatunkowego aluminium, każda jedna część projekt w CAD-dzie, koło z tyłu 360mm, wtrysk etc. :D mam dużo fotek rozwiązań technicznych ale bez zgody właściciela i/lub budowniczego nie opublikuję. Twórcą motocykla jest Tomasz Rzeszut. Można podejrzeć sobie na FB, ma kilka fotek z budowy na swoim profilu. Dodatkowo można zlecić wykonanie podobnego
Jak kogoś stać... ;P
@ZAPEK: namierzyłem twoje dwa ostatnie Zapki, niestety jak widać oba popadły w ruinę...
![Mruga ;)](./images/smilies/wink.gif)
@ZAPEK: namierzyłem twoje dwa ostatnie Zapki, niestety jak widać oba popadły w ruinę...
- zapek-1974
- Zapomaniak
Jak się z Siurem dogadam to może odkupie od niego te pozostałości, no chyba że już sprzedał.
Kupuj, składaj i wracaj na forum :D ja miałem brać tą ramę i byłem już zdecydowany, dopóki nie zobaczyłem właśnie tego ZAPa zrobionego przez Tomka i wszystko się odwróciło o 180 stopnii ;D
- zapek-1974
- Zapomaniak
Ale czy to nie przerost formy nad treścią
I tak nie jeździ lepiej od większości innych za 10% jego wartości. Mnie osobiście się nie podoba, ale ja mam inny gust.
![Szok :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
I tak nie jeździ lepiej od większości innych za 10% jego wartości. Mnie osobiście się nie podoba, ale ja mam inny gust.
Z tym jeżdżeniem to ciężko stwierdzić. Bebechy ma konkretne rzekłbym. Wtrysk z VW, pali od strzała, idealne obroty, przekładnia od Intruza 1800 po wielu modyfikacjach, tak że prędkość rozwija niemałą, ciekawie i pomysłowo rozwiązany osprzęt, typu czujniki silnika etc. Zobaczysz, pewnie zdanie zmienisz ;P Z tego co mi Siuru mówił koszt całkowity 80 000 PLN. Dużo, ale biorąc pod uwagę że same półki kosztowały z wycięciem ok. 8 tys. czy koła po 7 tys. za szt. to się uzbiera. Do tego areograf, wycinanie pokryw zaworowych na CNC, dzwonu, opona ponad 2 tysiące, robocizna a wszystkie blachy formowane ręcznie. Dużo by pisać, mnie sprzęt wprawił w osłupienie :)
- zapek-1974
- Zapomaniak
Za tą kasę możesz mieć boss hosa, czy można te silniki porównywać, chyba nie. Ale kto bogatemu zabroni
Dzwoniłem do Siura ale nie odbiera, pewnie siedzi we Francji.
![Szyderca :szud1](./images/smilies/szyderca1.gif)
Dzwoniłem do Siura ale nie odbiera, pewnie siedzi we Francji.
nooo można polemizować, niczego nie porównasz tak 1:1. Szacun że zechciał kontynuować tradycję budowania w PL SAMów na tym uroczym silniku
Zadzwon do Tomcyna on się tym opiekuje obecnie ew. do mamy Siura
Jak coś mogę Ci podesłać nr. tel. na PW.
- zapek-1974
- Zapomaniak
Jestem już po rozmowie z Tomcynem, jutro odbieram ![Szyderca2 :szud2](./images/smilies/szyderca2.gif)
![Szyderca2 :szud2](./images/smilies/szyderca2.gif)
- zapek-1974
- Zapomaniak
Silnik już nagrany, będzie wielki comback Zapka
Cały chodzę, chyba nie usnę dzisiaj.
Harus pójdzie trochę w odstawkę.
Mam już plan na niego, będzie całkiem nowy projekt.
![Usmiech :biggrin](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Cały chodzę, chyba nie usnę dzisiaj.
Harus pójdzie trochę w odstawkę.
Mam już plan na niego, będzie całkiem nowy projekt.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 10 kwie 2017, 17:02 przez zapek-1974, łącznie zmieniany 1 raz.
- zapek-1974
- Zapomaniak
- zapek-1974
- Zapomaniak
Mam tyle pomysłów że już zgłupiałem
, Jest na tyle ładny, że może tylko go odświeżę i rozjaśnię chromami , ja chromowane dodatki lubię.
Na razie to trzeba zrobić dobrze silnik (wtrysk i inne bajery) no i papiery jakieś trzeba zakupić
![Szyderca :szud1](./images/smilies/szyderca1.gif)
Na razie to trzeba zrobić dobrze silnik (wtrysk i inne bajery) no i papiery jakieś trzeba zakupić
- zapek-1974
- Zapomaniak
Zapek, zapunio, zapuś
jest już u mnie . Siuru ostatnio o niego nie dbał i nie oszczędzał go , poobijany gdzie sie tylko da.
Cholera mam problem z doborem kolorów , jednym słowem ze zrobieniem sobie fajnego projektu.
![Fajny 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Cholera mam problem z doborem kolorów , jednym słowem ze zrobieniem sobie fajnego projektu.
Ja bym leciał na żółto :D jak się wyróżniać to na całego ![Mruga ;)](./images/smilies/wink.gif)
No pozłacany nie jest ale jest na czym oko zawiesić.Fido pisze:No ja też jestem ciekaw co tam tyle kosztowało, może pozłacany?
Kawał solidnej roboty.
No własnie Zapek, widziałeś sprzęt Siura na żywo, co teraz sądzisz? :)